VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În Moldova a fost confirmată varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a recepționat rezultatele probelor expediate la Institutul de virusologie din Berlin Charité, Germania, în scopul monitorizării eficiente a circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul Republicii Moldova, prin metode de biologie moleculară și secvențiere.

Conform rezultatelor, în toate 40 de probe expediate a fost determinat virusul SARS-CoV-2, varianta Omicron. Probele au fost selectate din diferite regiuni ale republicii, în perioada iunie — iulie 2022 și au fost expediate în Laboratorul de referință al OMS, din Berlin. Acestea au fost confirmate prin tehnici de biologie moleculară și supuse pre-screeningului în cadrul Laboratorului virusologic al ANSP.

Este de menționăm că, în prezent, în contextul crizei regionale provocate de războiul din Ucraina, au apărut dificultăți tehnice în ceea ce privește achiziționarea reagenților necesari pentru efectuarea secvențierii în cazurile confirmate de SARS-CoV-2, în cadrul Laboratorului virusologic al ANSP. Procedura de achiziție a reagenților și consumabilelor pentru diagnosticul infecției a fost inițiată în luna februarie 2022. Până în prezent, au fost recepționate consumabile de laborator și urmează livrarea reagenților.

Specialiștii-virusologi le recomandă cetățenilor să se vaccineze, aceasta fiind unica metodă sigură și eficientă pentru a preveni cazurile grave de boală și deces de COVID-19.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.