VIDEO. Incident cu „substanțe toxice” în portul din Barcelona. Un feribot s-a ciocnit de o macara uriașă, cauzând un incendiu

01 Noiembrie 2018 11:45 834 0 Ultima modificare 01 Noiembrie 2018 11:50

Din cauza vremii, un feribot s-a ciocnit de o uriașă macara din portul Barcelona. Macaraua s-a prăbușit, provocând un incendiu uriaș.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 31 octombrie. Momentul accidental a fost surprins de telefonul mobil al unui marinar bugar, Petar Petrov, transmite agenția Reuters, citată de Newsweek.

În filmare se poate observa cum valurile efectiv „târăsc” nava spre doc, făcând imposibilă redresarea feribotului operat de firma italiană Grandi Navi Veloci.

În momentul coliziunii, la bordul feribotului se aflau 420 de pasageri.

Reprezentanții firmei au confirmat pentru Associated Press că „vântul puternic a împiedicat andocarea în siguranță” a navei, adăugând că nu au fost înregistrate victime și nici pagube materiale.

Un oficial din Barcelona a declarat, sub condiția anonimatului, a declarat că „mai multe ambulanțe și mașini de pompieri” au ajuns la fața locului pentru a stinge incendiul. Focul ar fi pornit din cauza prăbușirii macaralei peste niște containere în care s-ar fi aflat „substanțe chimice periculoase”.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte