Proiect finanțat de DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU REPUBLICA MOLDOVA
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

VIDEO // Accident în SUA, după ce un Humwee aruncat dintr-un avion militar nu a aterizat conform planului

26 Octombrie 2018 10:52 491 0 Ultima modificare 26 Octombrie 2018 11:10

Un avion militar american de transport de tip C-17 a lansat un vehicul de tip Humvee într-o zonă rurală împădurită, lângă Fort Bragg, în North Carolina, în timpul unor teste, la peste 11 kilometri nord de locul unde trebuia să o facă, relatează News.ro, care citează CNN.

Avionul a decolat de la baza aeriană Charleston, potrivit Forţelor aeriene.

„Vehiculului i s-a dat drumul prematur dintr-un avion de tip C-17 aparţinând Forţelor aeriene”, miercuri, a declarat pentru CNN locotenent-colonelul Mike Burns.

„Important este că nimeni nu a fost rănit şi că nu s-au provocat pagube semnificative unor proprietăţi”, a subliniat el, adăugând că „pagube au suferit doar nişte copaci”.

Paraşuta vehicului Humvee s-a deschis aşa cum s-a prevăzut, iar „incidentul este examinat”, a adăugat Burns.

Avionul a decolat de la baza aeriană Charleston, potrivit Forţelor aeriene.

Armata testează cu regularitate noi echipamente şi proceduri privind livrarea aeriană şi transportul echipamentului aerian, a declarat Burns pentru CNN.

C-17 „este avionul de transport cel mai flexibil din dotarea forţei de transport aerian”, potrivit Forţelor aeriene. Aeronava este utilizată în transportul trupelor şi tuturor tipurilor de încărcătură în cadrul unor misiuni de transport aerian tactic şi de paraşutare.

De asemenea, ea poate transporta pacienţi, în cadrul unor misiuni de evacuare.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte