Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Un american va înfunda puşcăria după ce a dat foc unei moschei din Texas

18 Octombrie 2018 10:37 438 0

Un bărbat de 26 de ani găsit vinovat pentru incendierea unei moschei din Texas în ianuarie 2017 a fost condamnat miercuri la peste 24 de ani de închisoare, a anunţat Ministerul american al Justiţiei într-un comunicat, relatează AFP.

Marq Perez a fost găsit vinovat de un juriu în luna iulie de o infracţiune agravată de o motivaţie cu caracter rasist pentru incendierea Centrului islamic Victoria, o moschee situată în localitatea cu acelaşi nume din sudul Texasului.

La proces, un martor care era împreună cu el în noaptea incendiului a descris modul în care Perez a folosit o brichetă pentru a da foc la hârtii din interiorul moscheii. El a precizat că Marq Perez a dat foc moscheii pentru că voia „să trimită un mesaj”. Alţi martori au mai spus la proces că el profera frecvent insulte islamofobe.

„Condamnarea de astăzi demonstrează că infracţiunile de ură rasială nu vor fi tolerate”, a declarat Edward Michel, agent al FBI responsabil de dosar, citat în comunicat.

„Toată lumea în această ţară are dreptul de a crede în deplină libertate, fără a se teme de violenţă”, a spus John Gore, adjunct interimar al ministrului justiţiei. „Acest acuzat a terorizat comunitatea musulmană din Victoria”, a adăugat el.

Când Marq Perez a aflat că această comunitate a strâns bani pentru a reconstrui moscheea, el i-a spus unui martor că o va incendia din nou dacă va fi reconstruită, potrivit unui comunicat al ministerului.

Incendierea moscheii a dus la o reacţie amplă de solidaritate internaţională. Peste un milion de dolari au fost adunaţi pentru reconstrucţie, provenind de la donatori din peste 90 de ţări. Moscheea s-a redeschis în septembrie. 

Картинки по запросу Marq Perez

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte