Și-a solicitat moartea și cererea i-a fost aprobată

02 Mai 2018 03:00 4379 0

Un savant australian a pornit spre Elveția ca să... moară. Doctorul David Goodall este perfect lucid la cei 104 ani ai săi și susține că vrea să beneficieze de programul de eutanasiere asistată nu pentru că ar suferi de vreo boală incurabilă, ci pentru că simte că nu mai este fericit.

El este așteptat la o clinică din orașul Basel, care i-a aprobat deja solicitarea. „Sunt un susținător al eutanasierii voluntare de mulți ani. Îmi pare rău că trebuie să merg în Elveția pentru asta. Aș fi preferat să o fac aici", a menționat savantul.

BETA: Eutanasierea asistată este o practică ilegală în cele mai multe țări. Statul Victoria este singurul de pe continentul australian care a permis această practică. Legea, însă, va intra în vigoare abia de anul viitor și se va aplica numai în cazul pacienților bolnavi în fază terminală și cu o speranță de viață mai mică de șase luni.

Savantul David Goodal s-a născut în 1914 și este botanist și ecologist de origine britanică. Acesta s-a stabilit în Australia în 1948 și a fost lector la Universitatea din Melbourne.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte