Zi neagră pentru aviația americană; Un avion s-a prăbușit pe o șosea din statul Georgia // VIDEO

03 Mai 2018 03:00 7206 0

Zi neagră pentru aviația americană. Nouă oameni au murit după ce un avion militar de tip cargo s-a prăbușit pe o șosea aglomerată din statul Georgia, iar apoi a luat foc.

Potrivit autorităților americane, aeronava avea 50 de ani și efectua ultimul său zbor, înainte de casare. Nu au fost stabilite deocamdată cauzele producerii accidentului. Președintele Donald Trump a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Un alt avion cu 76 de oameni la bord a fost la un pas de tragedie, după ce un geam al aeronavei a crăpat chiar în timpul zborului. Avionul a decolat de la Chicago cu destinația New Jersey.

Pasagerii povestesc că, la scurt timp, au auzit un zgomot puternic, iar apoi pe unul dintre geamuri a apărut o fisură. Ca urmare, zborul a fost redirecționat către Cleveland, unde a aterizat în siguranță, iar pasagerii și-au continuat călătoria cu o altă aeronavă. Din fericire, niciuna dintre persoanele aflate la bord nu a avut de suferit.

Avionul aparține companiei Southwest Airline. Este a doua oară în ultimele săptămâni când o aeronavă a acestei companii este nevoită să aterizeze de urgență. O femeie a murit după ce a fost trasă afară parțial pe un geam al unui Boeing 737, la 10 mii de metri înălțime. Spargerea geamului a fost provocată de explozia unui motor al aeronavei.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte