Haos în Armenia: Zeci de mii de protestatari au blocat mai multe artere de circulație

02 Mai 2018 03:00 5178 0

Haos în Armenia. Clădirile guvernamentale, șoselele naționale și drumurile care duc spre Aeroport – totul a fost paralizat de către zecile de mii de protestatari care au ieșit în stradă, dis-de-dimineață. Blocajul include capitala Erevan, dar și multe alte localități din întreaga țară.

Reacția oamenilor vine după ce marți, deputații armeni au refuzat să îl voteze în funcția de premier pe opozantul Nikol Pașinian. Manifestanții susțin că nu vor ceda până când nu li se vor satisface toate revendicările.

În orașul Ghiumri, al doilea ca mărime din Armenia, un grup de manifestanți a ocupat clădirea Primăriei și a cerut șefului administrației locale să se alăture protestatarilor.

După o ședință a legislativului care a durat ore în șir, Nikol Pașinian a obținut doar 45 de voturi ale deputaților, dintre cei 100 prezenți la scrutinul de marți. În tot acest timp, piața din fața legislativului a fost arhiplină. Zeci de mii de armeni au așteptat cu sufletul la gură decizia deputaților.

După eșecul din legislativ, deputatul Nikol Pașinian a ieșit în fața oamenilor și i-a îndemnat la nesupunere civică. Acesta a anunțat că toate drumurile, căile ferate și aeroporturile vor fi blocate.

Nikol Pașinian a dat de înțeles că este pregătit pentru cazul în care guvernarea va decide să restabilească ordinea, cu ajutorul armatei.

Președintele legislativlui de la Erevan a anunțat că o nouă tentativă de alegere a premierului va avea loc în data de 8 mai. Deocamdată, nu a fost anunțat niciun candidat oficial la această funcție.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte