1 mai, sărbătorit în toate colțurile lumii

01 Mai 2018 03:00 2578 0

Marșuri de 1 mai au avut loc în mai multe colțuri ale lumii. După cum era și firesc, cea mai grandioasă demonstrație a avut loc la Moscova. Peste 130 de mii de oameni au sărbătorit în Piața Roșie, Ziua Internațională a Muncii. Nu s-a lăsat fără incidente. Poliția a reținut 25 de activiști.

Nici la Istanbul manifestațiile nu au decurs pașnic. Demonstrația de Ziua Muncii s-a soldat cu ciocniri violente între poliție și demonstranți. Forțele de ordine au reținut 52 de oameni care participau la o manifestație din piața Taksim, în pofida unei interdicții din partea Guvernului.

În capitala filipineză Manila, demonstrația de 1 Mai s-a trasnformat într-un protest față de activitatea președintelui țării. Protestatarii au dat foc unei efigii a șefului statului.

În țările europene s-a minfestat pașnic. În peste 70 de orașe din Spania au avut loc marșuri cu ocazia zilei de 1 Mai. Demostranții au cerut salarii și pensii mai mari.

Aproxmativ șapte mii de greci au ieșit în stradă și la Atena. Oamenii au profitat de ocazie ca să ceară Guvernului condiții mai bune de muncă.

A fost zarvă mare și la Viena. Câteva mii de oameni au participat la un marș orgnizat de partidele de stânga.

România a uitat de marșurile consacrate zilei de 1 Mai. În schimb, a fost distracție și la mare și la munte. În Vama Veche s-a dansat pe plajă, iar berea a curs gârlă. Nu a lipsit nici tradiționalul rug.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte