EICMA21. Sărbătoarea internațională a motociclismului

13 Noiembrie 2021 13:00 782 0 Ultima modificare 15 Noiembrie 2021 10:36

Fiindcă suntem foarte aproape de cea de 78-a ediție EICMA 2021 (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori) voi povesti puțin despre experiența din 2019 și de ce merită o vizită la cel mai mare târg internațional orientat către iubitorii de motociclete sau biciclete, găzduit de italienii parcă pricepuți la toate, în Milano.

Deși în 2019 nu existau restricții stricte privind aglomerația și adunările în număr mare erau permise și anul acesta, cu respectarea regulilor impuse de autoritățile italiene, expoziția își va urma programul normal, pe parcursul celor patru zile – între 25 și 28 noiembrie. Prețul de participare este de 19 euro, pentru o zi de acces.

Este un eveniment dedicat în principal pasionaților de motociclete, dar și celor care încearcă să-și descopere latura aventuroasă sau curioșilor, ce vor putea admira noile modele pe două roți (și mai nou pe trei), expuse în pavilioanele salonului.

EICMA nu este totuși o simplă prezentare moto, ci o întreagă experiență.

În primul rând, prin faptul că este catalogată drept cea mai populară expoziție de motociclete din Europa, datorat și noilor modele aduse aici în premieră, ce vor fi lansate în sezonul următor. Se adaugă și atmosfera creată, animația participanților, invitații speciali – piloți de talie mondială, echipamentele expuse la standurile dedicate, care pot fi probate, circuitul amenajat exterior, unde se pot urmări demonstrațiile acrobatice ale piloților antrenați sau alte circuite unde vizitatorii pot testa anumite modele aduse de producători. Cumulând toate cele prezentate, evenimentul ia deja o altă amploare față de SMAEB-ul ținut la Romexpo sau alte târguri moto la care am participat.

 

 

Cu o istorie de peste 100 de ani, EICMA reunește companii din lumea întreagă, ce-și etalează în mijlocul mulțimii entuziasmate, game variate de modele produse de-a lungul timpului.

Tot aici pot fi văzute și embleme cunoscute din lumea sportului: Honda RC213V, condusă de Marc Marquez, pe primul loc în numeroase competiții, Yamaha YZR-M1, cu care Valentino Rossi a făcut istorie sau Ducati Desmosedici, ce l-a condus în primele locuri pe Andrea Dovizioso, toate urmărite pe circuitul de la MotoGP. Am intrat puțin și în atmosfera de Superbike, alături tot de Ducati și Dakar Rally, cu KTM-ul reprezentativ.

O mare parte dintre exponate pot fi și testate. Vizitatorii se pot urca pe motociclete, singurul impediment fiind cozile mari, formate aproape în jurul oricărui model.

Apoi avem și echipamentele sau accesoriile aduse de producători, într-o gamă largă de mărimi, care pot fi probate și comandate în urma vizitei. Nu toate sunt de vânzare, dar iți poți forma o părere, odată testate.

Clasa Superbike

O tură pe circuitul MotoGP

KTM-ul Red Bull, prezent la Dakar Rally

 

Alte modele, unele în premieră la EICMA, cu lansare programată în 2020 – MV Agusta Superveloce.

 

Brough Superior – primul brand care a construit motociclete ce puteau depăși viteza de 100 mile pe oră, reinventat și adaptat în ultimii ani, prezent bineînțeles aici, cu o gamă de lux.

 

Un alt motiv pentru a participa la EICMA sunt interviurile și prezentările realizate de cunoscuți din lumea motociclismului.

Interviul cu Max Biaggi din 2019 a strâns și animat participanții, deopotrivă mulțumiți și curioși să-și asculte unul dintre favoriți, urmărit până în acel moment doar în spatele unui ecran.

 

 

Alt eveniment din cadrul expoziției a fost prezentarea BMV R18, ce urma a fi lansat în 2020, primul astfel de model produs de compania BMW, ce rivalizează cu faimoasele Harley Davidson.

 

Și per total, atmosfera din acele zile, animată, antrenantă, aglomerată de motociclete, scutere și chiar biciclete, evidențiate de fete la fel de atrăgătoare ca și modelele expuse și întreținute de comentatori deja celebri.

 

 

Galerie de imagini

Vizualizați galeria de imagini încorporată online la:
https://voceabasarabiei.md/externe/item/21411-eicma21#sigProId6c96d3d635
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte