OMS: Numărul de noi cazuri de COVID-19 raportate săptămânal s-a dublat la nivel global în ultimele două luni

16 Aprilie 2021 13:25 1174 0

Numărul de noi cazuri de COVID-19 raportate săptămânal aproape s-a dublat la nivel global în ultimele două luni, apropiindu-se de cea mai mare rată observată până în prezent în perioada pandemiei, a declarat vineri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează Reuters, potrivit Agerpres, citat de radiochisinau.md.

"Cazurile și decesele continuă să crească la un nivel îngrijorător", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferință de presă axată pe Papua Noua Guinee și regiunea Pacificului de Vest.

El a declarat că este foarte îngrijorat de posibilitatea unei epidemii mai mari în Papua Noua Guinee și este vital ca țara să primească mai multe vaccinuri anti-COVID19 cât mai curând posibil.

Papua Noua Guinee a raportat peste 9.300 de cazuri de COVID-19 și 82 de decese.

"Deși aceste cifre sunt în continuare mai mici decât în alte țări, creșterea este puternică, iar OMS este foarte îngrijorată de posibilitatea unei epidemii mult mai mari", a spus șeful OMS.

Ministrul Sănătății din Papua Noua Guinee, Jelta Wong, a declarat că este o provocare continuă ca locuitorii țării să fie determinați să poarte măști și să li se înlăture neîncrederea în legătură cu această boală, ceea ce complică eforturile de vaccinare.

Oficialii OMS au declarat că trei echipe medicale de urgență au sosit în Papua Noua Guinee săptămâna aceasta din Australia, Statele Unite și Germania.

"Situația este extrem de dificilă în acest moment", a spus Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, în legătură cu situația din Papua Noua Guinee.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte