Uniunea Europeană mulţumeşte României pentru sprijinul oferit Libanului

13 August 2020 15:18 423 0 Ultima modificare 13 August 2020 15:19

Uniunea Europeană mulţumeşte României şi celorlalte state membre UE care au oferit sprijin Libanului prin intermediul Mecanismului de protecţie civilă al UE, ca răspuns la exploziile devastatoare, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România într-o postare pe Facebook, citată de caleaeuropeană.ro și redată de TVR Moldova.

Uniunea Europeană a oferit un ajutor de urgenţă de 63 de milioane de euro pentru Liban, iar liderii instituţiilor UE au făcut apel la statele membre să sprijine poporul libanez în urma celor două explozii de la Beirut care au curmat peste 130 de vieţi şi au lăsat în urmă mii de răniţi şi sute de mii de oameni fără adăpost.

Ca răspuns la apelul UE, România a pus la dispoziţie două aeronave (C-130 Hercules şi C-27J Spartan) pentru transportul a opt tone de materiale medicale destinate tratamentului victimelor din Republica Liban.

Acest ajutor a fost posibil datorită eforturilor agregate ale Guvernului României, ale societăţii civile din România şi ale comunităţii libaneze din România. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte