Iohannis anunță că România nu acceptă „vaccinul Rusiei”

13 August 2020 14:08 631 0

România este parte din Uniunea Europeană și încheie contracte cu entități din UE privind un potențial vaccin anti-COVID-19, cel anunțat de Rusia neavând „nicio validare externă”, susține președintele Klaus Iohannis, scrie Timpul.md

Precizarea șefului statului vine ca răspuns la o întrebare privind posibilitatea ca România să încheie un precontract pentru vaccinul din Rusia. Anunțul șefului statului a fost făcut în contextul în care Rusia a anunțat marți că a înregistrat primul vaccin anti-COVID, veste care a ridicat multe semne de întrebare în rândul comunității experților internaționali din Sănătate.

Președintele Iohannis a reamintit că România a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

„Am discutat azi la prânz cu ministrul Sănătății. Este important pentru români să știe că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să beneficiem de vaccin. România e parte din acest efort și s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze atunci când un vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment nu există un vaccin aprobat în UE”, a spus șeful statului.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte