Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

”Iarba verde de acasă”, ”Descoperim destine”, ”Întâlniri cu prietenii”

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC

 

China se răzbună pe Australia pentru că a cerut investigaţia internaţională asupra coronavirusului

27 Mai 2020 15:51 853 0 Ultima modificare 27 Mai 2020 15:52

Solicitările făcute de Australia la nivel global pentru o investigaţie internaţională independentă asupra originilor coronavirusului şi modului în care a gestionat China situaţia epidemiei a produs supărare la Beijing.

Represaliile Chinei par că se ţintesc exporturile Australiei, relatează CNN. Nu a durat mult de la primele solicitări din partea Australiei pentru o investigaţie independentă în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus şi felul în care a fost gestionată ea de China în primele sale etape, până când Beijingul a început să ameninţe cu represalii.

Ministrul de Externe australian, Marisa Payne, şi-a anunţat sprijinul pentru un astfel de demers la sfârşitul lunii aprilie. La câteva zile după, ambasadorul chinez la Canberra a sugerat că „poporul chinez” ar putea să răspundă la aceste solicitări cu un boicot - „poate că oamenii de rând din China se vor întreba «De ce să mai bem vin australian şi să consumăm carne de vită din Australia?»”, a declarat el pentru o publicaţie locală.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte