Locul unde te poți infecta cu coronavirus fără să întâlnești un bolnav sau să atingi ceva

28 Aprilie 2020 12:28 597 0 Ultima modificare 28 Aprilie 2020 12:30

Descoperire înfricoșătoare a medicilor din China, mai precis, din epicentrul crizei de coronavirus – Wuhan. Sunt spații publice din orașul lovit de COVID-19 unde particulele de virus au rămas în aer mult timp.

Noul coronavirus, care pune în pericol viața a milioane de oameni și care a îngrozit rapid lumea de la un capăt la altul, poate rămâne în aerul locurilor aglomerate mai multe ore sau zile, au avertizat astăzi cercetătorii chinezi.

Experții din Wuhan, orașul chinezesc unde a început pandemia, au analizat probele de aer din diferite părți de la două spitale. Rezultatele au arătat că virusul, numit SARS-CoV-2, nu era detectabil peste tot, cu excepția a două zone „predispuse la aglomerație”.

Cercetătorii au descoperit particule virale care pluteau în aerul toaletelor spitalului, care aveau o foarte mică ventilație. Concluzia medicilor este: virusul se păstrează în aerul toaletelor publice, în condițiile în care ventilația este deficitară!

De asemenea, medicii chinezi au descoperit concentrații deosebit de mari în încăperile în care personalul medical a depozitat și apoi a luat echipamentul de protecție. Studiul publicat sugerează că virusul se poate lipi pe îmbrăcăminte și poate reveni din nou în aer atunci când sunt îndepărtate măști, mănuși și haine, scrie Daily Mail, citat de telegraph.md.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte