Sângele apă nu se face: România ne vine în ajutor cu medici, medicamente și echipament de protecție

27 Aprilie 2020 15:54 519 0

În următoarele zile, România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici și personal medical, dar și materiale medicale, pentru a ajuta țara noastră să față mai ușor pandemiei COVID-19. Un anunț în acest sens a făcut președintele Românie, Klaus Iohannis, scrie cotidianul.md

„Guvernul va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima, o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. A doua măsură ține de trimiterea de măști, materiale sanitare de protecție, ba chiar și de medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor de această epidemie”, a declarat președintele României.

De menționat că, în Republica Moldova, 859 de lucrători medicali sunt infectați cu COVID-19, din numărul total de 3.408 cazuri confirmate.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt înregistrate în rândul personalului medical și asistența medicală urgentă din Soroca și Ștefan Vodă.

101 persoane au pierdut lupta cu pandemia, iar 925 de persoane au fost tratate.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte