Guvernul Ucrainei intenționează să-și țină muncitorii sezonieri acasă, să nu mai plece în străinătate

26 Aprilie 2020 14:57 416 0

Guvernul ucrainean nu vrea să permită muncitorilor sezonieri să plece peste mări și țări odată ce s-au întors acasă, iar interdicția este în interesul statului. În același timp, Ucraina își dorește să creeze condiții mai bune pentru muncitori.

Premierul Denis Șmigal a anunțat acest lucru într-un interviu acordat RBK-Ucraina.

Potrivit acestuia, citat de BucPress Cernăuți, este în interesul statului să atragă astfel de oameni ca ei să înceapă o afacere acasă. Or, ei au pregătirea profesională adecvată.

Prin urmare, Guvernul deliberează asupra creării unor noi locuri de muncă și condiții de credit favorabile pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Zeci de ani la rând cetățenii din Transcarpatia și din regiunea Cernăuți își întrețineau familiile datorită activității peste hotare . Când lumea și-a închis brusc granițele din cauza pandemiei de coronavirus, unii muncitori s-au alăturat fluxului celor care s-au întors acasă, iar alții au fost carantinați în străinătate - din greșeală sau în mod deliberat, pe propria răspundere, s-au expus riscului.

Premierul ucrainean a mai adăugat că nu va colabora cu guvernele statelor UE care au nevoie de brațe de muncă și slăbesc intenționat regimul de carantină, pentru că și în Ucraina există nevoie de muncitori calificați.

www.bucpress.eu

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte