Două surori gemene, asistente medicale, au murit la interval de câteva zile după ce s-au îmbolnăvit de Covid-19

26 Aprilie 2020 10:03 466 0

Surorile gemene Katy şi Emma Davis au murit la interval de trei zile una de cealaltă după ce au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Asistenta Katy Davis, în vârstă de 37 de ani, a murit, marţi, la Spitalul General Southampton. Geamăna sa, Emma, fostă asistentă medicală, a murit, vineri, în acelaşi spital.

Sora lor, Zoe, a spus că cele două au visat toată viaţa să lucreze în sistemul medical şi că tot ce au făcut în viaţa lor a fost împreună.

Ea a spus că cele două, care au locuit împreună, au avut amândouă şi alte probleme de sănătate înainte să fie infectate cu noul coronavirus.

„Tot ce şi-au dorit în viaţă a fost să-i ajute pe ceilalţi. Încă de când erau mici, se jucau de-a medicii şi asistentele medicale şi aveau grijă de păpuşile lor. Au dat totul pentru pacienţii de care au avut grijă. Au fost excepţionale”, a spus Zoe pentru BBC News.

Katy, care a lucrat la Southampton Children’s Hospital, a fost confirmată pozitiv pentru Covid-19 la internarea în spital şi a murit marţi seara. Sora sa, Emma, a lucrat în acelaşi spital până în 2013.

50 de angajaţi din sistemul medical britanic au murit în timpul pandemiei, potrivit unei liste întocmite de Nursing Times, scrie mediafax.ro.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte