Eroii zilelor noastre: Viața unei mămici care lucrează în spital. Izolată de familie, își vede copiii printr-un geam

25 Aprilie 2020 14:34 577 0


Viața unei mămici care lucrează în spital. Izolată de familie, își vede copiii printr-un geam. Este povestea unei mame cu trei copii acasă, dar mai presus de toate, este povestea tuturor mămicilor care lucrează în sistemul de sănătate. Ele sunt mame transformate în eroine, nevoite să își sacrifice propria sănătate și să stea departe de familie, pentru a-i salva pe cei care au nevoie de ajutor în lupta cu virusul.

Pentru această mămică în vârstă de 32 de ani, cel mai dificil moment a fost acela în care și-a văzut copiii prin fereastra casei. Fără să-i atingă, fără să-i îmbrățișeze și fără să le poată fi mamă timp de câteva luni bune.

Jay Short lucrează ca asistență medicală la un spital din comitatul englez Ashington, iar de la răspândirea coronavirusului s-a văzut nevoită să ia măsuri drastice, astfel încât să nu își pună în pericol familia.

Asistenta medicală s-a mutat din casa în care locuia cu părinții ei, cu soțul și cei trei copii ai lor, pe toată durata pandemiei.

„A fost nevoia să fac acest lucru, oricât de greu mi-ar fi. Mă doare sufletul când mă gândesc că singura interacțiune pe care o voi avea cu copiii pentru următoarele luni va fi dincolo de geamul ferestrei. Am fost dispusă să îmi asum riscul unei posibile îmbolnăviri, atâta vreme cât salvez pe cineva, însă nu sunt dispusă să îi pun pe cei dragi în pericol”, a declarat Jay, potrivit Dailymail.co.uk.

La final de tură, Jay și-a vizitat familia, așa cum a început să o facă de când a decis să se izoleze și să se mute de acasă.

Nici de dată această nu a fost întâmpinată cu ușa deschisă, oricât și-ar fi dorit. Soțul și cei trei copii ai lor au salutat-o de la fereastră, fără ca cei mici să înțeleagă exact de ce nu își pot ține în brațe mama.

„Așa arată familia mea acum. Partenerul meu, cei doi băieți și fetița mea mă privesc acum printr-un geam de sticlă. Lucrez în cadrul Serviciului Național de Sănătate (NHS), iar fetița mea se confruntă constant cu infecții la nivelul pieptului încă de când a venit pe lume, anul trecut.

Din cauza numărului crescut de cazuri COVID-19, dar și a mediului în care lucrez, am luat decizia ca aceasta să fie unica mea interacțiune cu cei dragi mie pentru următoarele luni.

A fost cea mai grea decizie pe care am fost nevoită să o iau, însă a fost spre binele lor. Uitați-vă, mi-am lăsat familia astfel încât să pot merge la spital și să muncesc. Îmi risc chiar și propria sănătate, pentru ca pacienții să se facă bine.

Așa că vă rog, va implor! Rămâneți în case. Respectați regulile. Nu suntem în vacanță. Oamenii mor! Nu aștepta ca cineva drag să fie răpit de lângă ține, până când să realizezi cât de gravă este situația. În total, șapte colegi de-ai mei au murit din cauza asta.

Va rog să mă înțelegeți. Tot ce îmi doresc este să mă întorc acasă la copilașii mei, însă nu voi putea face acest lucru decât în momentul în care se termină această criză. Și cu cât stați mai mult în casă, cu atât se va încheia mai repede”, a fost mesajul postat de mămică odată cu fotografia.

demamici.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte