ONU: Numărul global al persoanelor afectate de foamete s-ar putea dubla din cauza pandemiei

21 Aprilie 2020 16:02 403 0

Numărul persoanelor afectate de nesiguranţă alimentară acută ar putea să se dubleze în acest an şi să ajungă la 265 de milioane din cauza efectelor economice negative provocate de pandemia de COVID-19, potrivit unui raport publicat marţi de Programul Alimentar Mondial, o agenţie specializată din cadrul ONU, informează agenția Reuters, citată Agerpres.

Specialiştii se aşteaptă ca impactul generat de pierderea de venituri din activităţi turistice, scăderea comisioanelor obţinute din călătorii şi celelalte restricţii asociate pandemiei de coronavirus să lase aproximativ 130 de milioane de oameni în condiţii de foamete acută în acest an, care se vor adăuga celor 135 de milioane de persoane deja incluse în această categorie.

„Pandemia de COVID-19 este potenţial catastrofală pentru milioane de oameni care se află deja în situaţii critice”, a spus Arif Husain, economist-şef şi director de cercetare, analiză şi monitorizare din cadrul PAM.

Populația Republicii Moldova nu riscă să îndure foame din pricina coronavirusului, dar deja multă lume, indiferent că e de la țară sau de la oraș, resimte lipsurile cauzate de pandemie.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte