OMS atenționează: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

21 Aprilie 2020 13:37 507 0

Organizația Mondială a Sănătății vine cu cel mai serios avertisment de până acum. „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”, a transmis într-o conferință de presă directorul general al instituției. Despre aceasta comunică digi24.ro. Semnalul de alarmă vine în contextul în care tot mai multe țări au pus în aplicare planuri de ieșire din izolare. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS: „Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie! Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluziile greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură. Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!”.

Amintim că mai multe ţări europene au anunțat la început de săptămână că încep să aplice măsuri provizorii de relaxare a interdicţiilor din timpul epidemiei. Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei infecţiei şi capacităţii mari de testare pentru o identificare rapidă a contacţilor. Au anunțat că reîncep unele activităţi umane colective ţări precum Germania, Polonia, Cehia, Albania şi Norvegia.

Între timp numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus urcă la 2.482.044 cazuri. Virusul a luat viața a peste 170 de mii de oameni. În R. Moldova numărul îmbolnăvirilor urcă la 2.548 cazuri și 70 de decese.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte