100 de călugări de la Mănăstirea Lavra Pecerska din Kiev sunt infectați cu Covid-19. Sunt și persoane decedate

17 Aprilie 2020 09:44 927 0 Ultima modificare 17 Aprilie 2020 09:50

100 de călugări de la Mănăstirea Lavra Peşterilor din Kiev (sau Lavra Pecerska) sunt infectați cu Covid-19, iar trei au decedat. 

Lăcaşul de cult creştin-ortodox cu însemnătate istorică, înscris în patrimoniul mondial al UNESCO, a fost închisă abia când s-a ajuns la al 63-lea infectat,  relatează EFE, potrivit agerpres.

„Prin decizia comisiei de urgenţă a capitalei, mănăstirea Lavra Pecerska este închisă pentru carantină. Cer forţelor de poliţie să supravegheze îndeplinirea acestei măsuri”, a declarat la o conferinţă de presă primarul Kievului,Vitali Klitschko.

„Primăria va trimite aparate mobile de radiografie cu raze X şi o brigadă de medici pentru a face teste. Trebuie să avem o imagine reală a situaţiei”, a explicat Klitschko.

În 1990, mănăstirea Lavra Peşterilor din Kiev, alături de catedrala Sfânta Sofia, au fost înscrise în patrimoniul mondial al UNESCO. Turnurile aurite ale mănăstirii şi labirintul de caverne care adăpostesc corpuri mumificate reprezintă unul dintre tezaurele culturale ale capitalei Ucrainei.

Mitropolitul Pavel, care conduce mănăstirea, şi Patriarhia Moscovei, de care aparţine această biserică ortodoxă ucraineană, susţineau luna trecută că noul coronavirus este rezultatul păcatelor omeneşti şi că poate fi combătut prin rugăciuni, îmbrăţişări şi post.

Începerea carantinei a coincis cu Săptămâna Mare de dinaintea Paştelui de rit ortodox.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte