ANM: Unde se deplasează norul de fum de la incendiul de lângă Cernobîl

15 Aprilie 2020 16:30 533 0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) din România transmite că norul de fum de la Cernobîl se va deplasa, în perioada 15 – 17 aprilie, către sudul, apoi către estul Ucrainei și ulterior spre Rusia.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, în perioada 15 – 17 aprilie 2020, se estimează că direcția dominantă a vântului va fi dinspre vest – nord-vest către est – sud-est apoi spre nord-est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sudul, apoi către estul Ucrainei și ulterior spre Rusia, arată sursa citată, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Pompierii ucraineni se luptă cu flăcările la Cernobîl, acolo unde, în 4 aprilie, un incendiu a pornit în jurul fostei centrale nucleare. Experții spun că flăcările se întind pe o suprafață de 30 de kilometri în jurul Centralei de la Cernobîl, izolată încă din 1986.

Incendiul ar fi pornit de la un individ care „a vrut să se distreze”, dar a scăpat focul de sub control, din cauza vântului.

Referitor la acest subiect, ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus, marți, că, în prezent, incendiul nu constituie un motiv de îngrijorare pentru cetăţenii României.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte