ÎNGROZITOR. Supraviețuitor al COVID-19: „Sunt viu. M-au scos din sicriu”

15 Aprilie 2020 10:58 1159 0 Ultima modificare 15 Aprilie 2020 11:03

Un bărbat care fusese diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus a fost șase zile în comă, șansele lui de supraviețuire fiind foarte mici, mai ales că a trebuit să fie ventilat mecanic.

ÎNGROZITOR. Claude Gatti, un veterinar din Corsica, nu mai avea speranțe că va supraviețui temutului virus și încercase să accepte ideea că va muri, relatează AFP.

„Îmi spuneam «bun, voi muri. Totul se reduce acum la a afla cum, când şi cu ce suferinţe». Deci, îmi spuneam «numai să mor repede, acum, să se termine şi să nu se mai vorbească despre asta niciodată»”, a povestit bărbatul despre experiența îngrozitoare pe care a avut-o din cauza noului coronavirus.

„Asta m-a ţinut de la început la sfârşit”

„Chiar şi inert, am început să-mi mişc mâinile, fie şi numai ridicând o mână şi apoi pe cealaltă, am încercat să-mi ating genunchiul, iar asta în permamenţă. Îmi spuneam că, dacă poate există o şansă să trăiesc, trebuie să pot merge, să-mi regăsesc un pic senzaţiile şi că nu trebuie să pierd timp.

Pentru că nu fac nimic, ei, bine, am să-mi pun la treabă muşchii mici, iar asta m-a ţinut de la început la sfârşit”, a mai mărturisit Claude Gatti.

Recuperarea

De asemenea, acesta a povestit și cum a început recuperarea, car par a fi mai gravă decât cea după un accident traumatic: „A trebuit să reînvăţ tot, să reînvăţ să scriu, să merg, să stau în picioare. Nu credeam că poate fi atât de dur”.

Până la momentul transmiterii acestei știri, Claude Gatti este al doilea pacient care a ieșit de la centrul de Reanimare din Ajaccio.

https://www.gandul.ro/

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte