150 de membri ai familiei regale din Arabia Saudită ar fi infectaţi cu coronavirus

10 Aprilie 2020 15:10 356 0

Potrivit unor informații, aproximativ 150 de membri ai familiei regale din Arabia Saudită ar fi infectați cu coronavirus.

Se pare că acest fapt a fost un element cheie în decizia saudiților de încetare a focului în Yemen, potrivit Newsweek, care citează The New York Times.

Potrivit The New York Times, 150 de membri ai familiei regale extinse au contractat virusul. Publicația a citat o persoană apropiată familiei care a oferit informațiile. Newsweek a contactat guvernul saudit și ambasada sa la Washington pentru comentarii, scrie digi24.ro.

Arabia Saudită a anunțat primul său caz de coronavirus în urmă cu șase săptămâni. Acum sunt 2.932 de cazuri confirmate în regat, 41 de morți, dar și 631 vindecări, potrivit Universității Johns Hopkins.

Printre cei infectați, potrivit The New York Times, se află prințul Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, guvernator al capitalei Riyadh. Prințul, nepot al regelui Salman, este la terapie intensivă, potrivit medicilor de la Spitalul King Faisal, instituție de elită, în care sunt îngrijiți membrii familiei regale. Într-o notă internă a spitalului se spune că au fost pregătite 500 de paturi pentru membrii familiei regale și pentru apropiați.

Regele Salman, în vârstă de 84 de ani, s-a autoizolat într-un palat din apropierea orașului Jeddah. Prințul Mohammed bin Salman, 34 de ani, moștenitorul regal și cel care ar deține, de fapt, puterea, este izolat împreună cu miniștrii pe o altă proprietate de pe coasta Mării Roșii.

Ministrul Sănătății, Tawfiq al-Rabiah, a avertizat că lupta împotriva coronavirusului abia începe, prognozând „un minim de 10.000 de cazuri și maximum 200.000” în săptămânile următoare.

Arabia Saudită a suspendat zborurile către și din țară, iar în marile orașe au fost aplicate restricții privind deplasările.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte