S-au împlinit previziunile dintr-un poem de-al lui Păunescu? Spitalul Județean Suceava s-a închis din cauza coronavirusului

23 Martie 2020 13:29 489 0

Situația disperată de la Spitalul Județean Suceava a făcut ca unitatea medicală să intre în carantină și să fie închisă. Nu mai puțin de 27 de cadre medicale, 19 medici și opt asistente și infirmiere, au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

Spitalul Județean Suceava a închis Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și Ambulatoriul, urmând ca medicii și asistentele diagnosticate cu coronavirus să fie izolate la secția de Boli Infecțioase, scrie ziardesuceava.ro.

Pe lângă cadrele medicale la care s-a confirmat deja existența coronavirusului, mai sunt altele care așteaptă rezultatele, existând posibilitatea ca numărul medicilor și asistentelor infectate cu coronavirus să fie mult mai mare.

Acum circulă pe internet în tot spațiul românesc poemul regretatului Adrian Păunescu, „Bolnavi unanim”: „Și ce-ar fi dacă/ Într-o zi blestemată/ Ne-am îmbolnăvi/ Cu toţii/ Deodată,/ Şi medici, şi pacienţi,/ Şi părinţi, şi copii?”… Atât de vizionar să fi fost poetul, încât am ajuns să o vedem și pe asta: medicii bolnavi, nu mai are cine să primească pacienții…

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte