În România, s-a înregistrat al patrulea deces provocat de COVID-19

23 Martie 2020 13:12 479 0

Al patrulea deces al unei persoane confirmate cu coronavirus s-a înregistrat în România, luni dimineață. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în 21 martie la Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni cronice asociate, scrie hotnews.ro. Persoana care a decedat nu are istoric de călătorie și nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

Primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus a fost confirmat în România duminică dimineață. Este vorba despre un pacient care suferea și de cancer și care se întorsese din Franța pe 6 martie.

Cel de al doilea pacient cu COVID-19 care a decedat este un bărbat de 74 de ani din București internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Potrivit Ministerului român al Sănătății, nu se știe în acest moment cum s-a infectat cu coronavirus pacientul și este în curs ancheta epidemiologică.

Al treilea deces a fost confirmat duminică seară în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț și transferat la Iași. Conform autorităților, el avea afecțiuni cronice și în urma anchetei epidemiologice s-a constat că nu a călătorit în afara țării și nici nu a fost în contact cu o persoană infectată.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România ajunsese la 433 duminică, raportarea oficială de duminică de la ora 13.00 anunțând alte 66 de noi cazuri. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri raportate într-o zi de la apariția COVID-19 în România.

Conform Grupului de comunicare strategică, la terapie intensivă sunt internați în prezent 14 pacienți, dintre care trei în stare gravă, în timp ce starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. De la apariția COVID-19 în România, 64 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte