OMS, UNICEF şi PNUD fac echipă cu WhatsApp pentru a oferi informaţie despre COVID-19 în timp real la miliarde de oameni

23 Martie 2020 08:44 337 0

WhatsApp a anunțat lansarea a două iniţiative în sprijinul luptei globale împotriva pandemiei de coronavirus: crearea Centrului de Informaţii WhatsApp Coronavirus, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF, precum şi donarea a unui milion de dolari către Rețeaua Internațională de Fact-checking a Institutului Poynter (IFCN).

Centrul de Informaţii WhatsApp Coronavirus va oferi recomandări de comunicare şi de acţiune pentru lucrători din domeniul sănătății, profesori, lideri comunitari, reprezentanţi ai societăţii civile, antreprenori, administrații publice locale. Centrul va disemina, de asemenea, utilizatorilor din întreaga lume, sfaturi şi resurse pentru a reduce răspândirea zvonurilor şi pentru a se conecta cu informaţii corecte despre sănătate.

Centrul de Informaţii va oferi instrucțiuni despre modul în care grupuri mici de oameni pot beneficia la maxim de funcțiile WhatsApp, date care vor fi distribuite de PNUD echipelor de coordonare locală.

În plus, WhatsApp colaborează cu OMS și UNICEF pentru a lansa linii dedicate de mesagerie vocală care vor oferi informaţii veridice, la zi, oamenilor din întreaga lume. „Obținerea de informații actualizate despre COVID-19 de către comunitățile locale din întreaga lume este o componentă esențială a eforturilor comunității internaționale de a stopa răspândirea virusului”, susţine Achim Steiner, Administratorul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. „Parteneriatele cu sectorul privat, precum WhatsApp, vor ajuta transmiterea în regim real a informaţiei veridice, actualizate de la OMS şi instituţiile de sănătate de nivel local, pentru miliarde de oameni de pe glob”.

WhatsApp a cooperat până în prezent cu mai multe ministere din sfera sănătăţii şi ONG-uri pentru a transmite utilizatorilor mesaje cu informaţie verificată în ţări precum Singapore, Israel, Africa de Sud, Brazilia, Indonezia. Pe măsură ce aceste eforturi continuă, Centrul de Informaţii va fi actualizat cu noi resurse.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte