Traian Băsescu, propus la funcția de premier în România

24 Februarie 2020 16:47 1653 0 Ultima modificare 24 Februarie 2020 16:50

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat, luni, că Traian Băsescu ar fi o propunere bună de premier, pentru că fostul președinte al României are suficientă experiență pentru a trece țara de acest moment de criză.

Eugen Tomac susţine că Traian Băsescu are suficientă experienţă pentru a putea fi desemnat premier.

„Traian Băsescu oricând poate fi o propunere pentru funcţia de prim-ministru al României şi are suficientă experienţă pentru a trece ţara printr-un moment de criză”, a spus Tomac.

 Liderul PMP spune despre Curtea Constituţională că este politizată, în contextul în care instituţia a decis, luni, că desemnarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară în funcţia de premier e neconstituţională.

Mai mult, Tomac consideră că preşedintele României trebuie să convoace partidele la noi consultări şi să termine „aventura” privind anticipatele.

„Asistăm la un moment pe care puţină lume îl estima că se poate întâmpla. Preşedintele are obligaţia de îndată să convoace partidele la noi consultări.

Cred că ţara trebuie să aibă în timpul cel mai scurt un guvern capabil să gestioneze treburile publice într-un moment de tranziţie”, a mai spus Eugen Tomac.

Plenul de învestire al Guvernului Orban 2 ar trebui să aibă loc luni, la ora 16.00. CCR a admis, însă, că desemnarea lui Orban este neconstituţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, în acest context, declaraţii de la ora 18.00.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte