Trump susţine că a primit asigurări din partea Chinei că epidemia se va încheia în aprilie

11 Februarie 2020 15:35 372 0 Ultima modificare 10 Februarie 2020 22:17

Epidemia generată de coronavirusul din oraşul chinez Wuhan probabil se va încheia în aprilie, în contextul creşterii temperaturilor, afirmă preşedintele SUA, Donald Trump, care este încrezător în eforturile Chinei de contracarare a bolii, potrivit Mediafax.

"De acum până în aprilie, căldura omoară în general acest tip de virus. Ar fi un lucru bun", a declarat Donald Trump, la Casa Albă, potrivit cotidianului Le Figaro şi Agenţiei France-Presse.

"Am avut o discuţie lungă cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, este foarte încrezător. Cred că autorităţile din China fac o treabă foarte bună", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Potrivit jurnalistului Steve Herman, corespondentul postului Voice of America News (VOA) la Preşedinţia SUA, Donald Trump le-a oferit aceste asigurări guvernatorilor unor state americane cu care s-a întâlnit luni la Casa Albă.

"Preşedintele le-a sugerat guvernatorilor că a primit asigurări din partea Chinei că epidemia generată de coronavirus se va încheia până în aprilie", a transmis jurnalistul prin Twitter.

Potrivit celui mai recent bilanţ, epidemia de gripă generată de coronavirus izbucnită în oraşul chinez Wuhan s-a soldat până acum cu moartea a 910 persoane, în principal în China. Peste 40.000 de oameni au fost infectaţi cu acest virus.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte