Klaus Iohannis îl propune premier tot pe Ludovic Orban

07 Februarie 2020 14:30 373 0 Ultima modificare 07 Februarie 2020 11:45

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe premierul demis, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice.

Această mișcare se înscrie în logica declanșării alegerilor anticipate, a explicat Klaus Iohannis.

„Avem un guvern liberal, care a venit cu o agendă reformatoare, care a dorit să repare greşelile guvernelor pesediste, a spus preşedintele Klaus Iohannis, după consultările de joi de la Cotroceni.

În schimb, pe de altă parte, PSD doreşte să oprească lucrurile, a arătat şeful statului, dând exemplul alegerii în două tururi a primarilor, pentru care guvernul și-a asumat răspunderea și care a fost temeiul moțiunii de cenzură depuse de PSD.

Soluţia corectă în această situaţie este întoarcerea la electorat, mai simplu spus înseamnă alegeri anticipate, prima mea opţiune”, a precizat Klaus Iohannis.

La consultările de la Cotroceni, unii au fost de părere că e bine, alții au fost de părere că trebuie să se mai consulte în partid în privința alegerilor anticipate.

„Până atunci, facem următorul pas foarte concret - desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma un nou guvern”, și-a încheiat Klaus Iohannis declarația de presă. 

La 15 octombrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis îl desemna pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru.

La 4 noiembrie 2019, guvernul propus de Ludovic Orban a fost învestit de plenul reunit al Parlamentului, iar la 5 februarie, Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte