Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

”Iarba verde de acasă”, ”Descoperim destine”, ”Întâlniri cu prietenii”

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC

 

Klaus Iohannis îl propune premier tot pe Ludovic Orban

07 Februarie 2020 14:30 272 0 Ultima modificare 07 Februarie 2020 11:45

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe premierul demis, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice.

Această mișcare se înscrie în logica declanșării alegerilor anticipate, a explicat Klaus Iohannis.

„Avem un guvern liberal, care a venit cu o agendă reformatoare, care a dorit să repare greşelile guvernelor pesediste, a spus preşedintele Klaus Iohannis, după consultările de joi de la Cotroceni.

În schimb, pe de altă parte, PSD doreşte să oprească lucrurile, a arătat şeful statului, dând exemplul alegerii în două tururi a primarilor, pentru care guvernul și-a asumat răspunderea și care a fost temeiul moțiunii de cenzură depuse de PSD.

Soluţia corectă în această situaţie este întoarcerea la electorat, mai simplu spus înseamnă alegeri anticipate, prima mea opţiune”, a precizat Klaus Iohannis.

La consultările de la Cotroceni, unii au fost de părere că e bine, alții au fost de părere că trebuie să se mai consulte în partid în privința alegerilor anticipate.

„Până atunci, facem următorul pas foarte concret - desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma un nou guvern”, și-a încheiat Klaus Iohannis declarația de presă. 

La 15 octombrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis îl desemna pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru.

La 4 noiembrie 2019, guvernul propus de Ludovic Orban a fost învestit de plenul reunit al Parlamentului, iar la 5 februarie, Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte