Un bebeluș diagnosticat cu coronavirus la 30 de ore de la naștere a devenit cea mai tânără persoană infectată

06 Februarie 2020 13:26 511 0 Ultima modificare 06 Februarie 2020 13:29
Un bebeluș născut în orașul chinez Wuhan, de unde a pornit epidemia de coronavirus, a devenit cea mai tânără persoană din lume infectată, informează BBC.

Bebelușul născut pe 2 februarie a fost diagnosticat cu coronavirus la doar 30 de ore de la naștere. Mama acestuia fusese diagnosticată cu coronavirus înainte să nască, dar nu se știe încă modul de transmitere: după naștere sau când copilul era încă în pântec.

Până în prezent doar câțiva copii au fost infectați cu coronavirus. Agenția de presă Xinhua a anunțat miercuri seară cazul, adăugând că bebelușul a avut la naștere 3,25 kilograme și acum se află în stare stabilă, sub observație.

Epidemia de coronavirus izbucnită la începutul anului în Wuhan a ucis 563 de oameni, iar alți 28.000 au fost infectați.

Cum a fost infectat bebelușul

Medicii spun că în acest caz trasmiterea virusului să se fi făcut când copilul era încă nenăscut.

"Acest caz ne reamintește să fim atenți la relația la mamă-făt, deoarece ar putea fi o modalitate de trasmitere", a declarat pentru Reuters Zeng Lingkong, șeful departamentului de medicină neonatală de la spitalul din Wuhan.

În același timp, este posibil ca bebelușul să fi fost infectat după naștere prin contact cu mama infectată.

"Este foarte posibil ca bebelușul să fi luat boala în mod obișnuită, inhalând virusul provenit din tusea mamei sale", a spus Stephen Morse, un epidemiolog de la Universitatea Columbia, pentru Business Insider.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte