(VIDEO) China transmite live pe Facebook construirea spitalului din Wuhan

29 Ianuarie 2020 13:04 733 0 Ultima modificare 29 Ianuarie 2020 13:10

China Daily, cel mai important cotidian în limba engleză din China, a transmis live pe Facebook imagini din timpul construirii spitalului Leishenshan din Wuhan, destinat pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Construcţia spitalului Leishenshan din Wuhan a intrat în a cincea zi. Mii de utilaje lucrează fără oprire, sub presiunea epidemiei de coronavirus care face ravagii în China, pentru ca, în mai puţin de o săptămână, primii bolnavi să fie deja mutaţi aici.

China Daily, cel mai important cotidian în limba engleză din China, a transmis live pe Facebook imagini din timpul construirii spitalului.

Construction of the Wuhan Leishenshan makeshift hospital

#LIVE: Watch the ongoing construction of the #Wuhan Leishenshan makeshift hospital. #coronavirus

Publicată de China Daily pe Miercuri, 29 ianuarie 2020

Spitalul Leishenshan, specializat pe coronavirus şi a cărui construcţie a început la o zi distanţă de Spitalul Huoshenshan, în Wuhan, va avea 1.300 de paturi şi este de aşteptat să fie gata până la 5 februarie, potrivit businessinsider.com.

China construieşte în acest moment patru spitale speciale pentru coronavirus, într-o încercare disperată de a stopa răspândirea bolii.

După modelul Spitalului Xiaotangshan din Beijing, în timpul luptei împotriva SARS din 2003, spitalele Leishenshan şi Huoshenshan sunt construite în timp record, cu o mobilizare de resurse fără precedent în întreaga lume.

Ieri, China a deschis lângă Wuhan primul spital dedicat exclusiv pacienţilor infectaţi cu coronavirus, după ce muncitorii și voluntarii au avut nevoie de doar 48 de ore pentru a transforma o clădire goală într-un centru medical cu 1.000 de paturi.

Bilanţul a ajuns la 132 de morţi şi peste 6.000 de oameni infectaţi

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat puternic miercuri, la 132, au apărut 1.500 de noi cazuri, iar Japonia a anunţat că îşi va evacua pe calea aerului cetăţenii aflaţi în oraşul Wuhan, care este epicentrul epidemiei, relatează Reuters.

Numărul de infecţii cu noul coronavirus în China l-a depăşit pe cel din epidemia SARS în această ţară în 2002-2003, potrivit datelor oficiale publicate miercuri. Potrivit AFP, virusul SARS a infectat 5.327 de persoane în ţară.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte