A fost găsită cutia neagră a avionului ucrainean prăbușit la Teheran

08 Ianuarie 2020 12:32 1017 0 Ultima modificare 08 Ianuarie 2020 12:36

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează Reuters, citând presa iraniană. Aeronava este un Boeing 737 aparținând companiei Ukraine International Airlines și avea ca destinație Kievul. 

Cauza producerii accidentului aviatic din Iran

Cauza producerii accidentului aviatic din Iran în care 176 de persoane au murit a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului ianian al Transporturilor. Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, în contextul în care un avion ucrainean Boeing 737 s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Iran, informează Sky News.

Mai multe companii aeriene au informat că vor lua măsuri similare și vor schimba rutele zborurilor pentru a evita spațiul aerian iranian. Compania aeriană australiană a informat că va evita atât spațiul iranian, cât și cel irakian. Alte companii care au informat că vor suspenda zborurile prin Iran sunt Malaysia Airlines și Singapore Airlines.

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski își va întrerupe vizita în Oman pentru a se întoarce la Kiev în contextul prăbușirii avionului ucrainean Boeing 737 în Iran. Echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737, al companiei Ukraine International Airlines, prăbuşit în această dimineaţă în apropierea aeroportului din Teheran, a anunţat postul public de radio iranian.

Țările de proveniență ale celor 176 de morți

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit dimineață la Teheran.

Iran - 82; Canada - 63; Ucraina - 2 + 9 (echipaj); Suedia - 10; Afganistan - 4; Germania - 3; Regatul Unit - 3.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte