Un avion ucrainean cu 180 de pasageri la bord s-a prăbușit în Iran

08 Ianuarie 2020 10:42 525 0 Ultima modificare 08 Ianuarie 2020 10:46

 

O aeronavă de model Boeing 737 ce aparține companiei Ukraine International Airlines s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. La bordul Aeronavei s-ar fi aflat 180 de pasageri, scrie CNN cu referire la presa locală. Sursa citată mai menționează că accidentul ar fi avut loc din cauza unor defecțiuni tehnice. 

 Pasagerii care se aflau la bordul aeronavei Ukraine International Airlines au murit, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciilor medicale din Iran. Echipajele de urgență au fost trimise la locul accidentului, dar nu pot interveni din cauza flăcărilor, a declarat Koulivand pentru IRINN, un post de presă administrat de stat. Serviciul de urmărire a zborurilor FlightRadar 24 a spus într-un tweet că jetul a fost în pus funcțiune de aproximativ trei ani și jumătate. ISNA a raportat că accidentul s-a datorat unor dificultăți tehnice.

Potrivit presei iraniene, avionul Boeing 737-800 s-a prăbușit în apropiere de Parand, o suburbie din sud-vestul capitalei Teheran, la scurt timp după decolare. Aeronava urma să aterizeze pe Aeroportul Internațional din Kiev.

Amintim că noaptea trecută mai multe rachete balistice au fost trase asupra a două baze militare din Irak ce găzduiesc militari americani. Totodată, este de menționat că SUA a interzis companiilor aeriene americane să opereze zboruri în spațiul aerian al Iranului și Irakului, dar și în Golful Persic și Golful Oman.

Sursa: deschide.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte