Zelensky vrea să ajungă la un acord cu Rusia asupra unui schimb a prizonierilor rămaşi

05 Decembrie 2019 11:10 215 0

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că intenţionează să ajungă la un acord cu Rusia asupra unui schimb care să se refere la toţi prizonierii rămaşi, în timpul întrevederii pe care o va avea cu preşedintele rus Vladimir Putin în marja summitului de săptămâna viitoare de la Paris, informează Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Kiev alături de premierul Suediei, Stefan Lofven, aflat în vizită oficială în Ucraina, Zelenski a mai spus că va discuta în timpul summitului de la Paris despre organizarea de alegeri locale în regiunea Donbas din estul Ucrainei, insistând ca acestea să se desfăşoare în conformitate cu legislaţia ucraineană şi cu participarea de candidaţi ucraineni.

Liderii Ucrainei, Rusiei, Franţei şi Germaniei se vor reuni în cadrul aşa-zisului "format Normandia" la 9 decembrie, la Paris, în încercarea de a contribui la reglementarea conflictului dintre forţele armate ucrainene şi cele proruse din estul Ucrainei, conflict armat care s-a soldat până acum cu peste 13000 de morţi.

În timpul conferinţei de presă de la Kiev, Zelenski i-a mulţumit premierului suedez pentru sprijinul constant acordat de Suedia suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi pentru poziţia sa clară privind menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei. De asemenea, preşedintele Ucrainei i-a solicitat Suediei să ajute Ucraina la reconstrucţia infrastructurii, inclusiv în regiunea Donbas.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte