DIPLOMAȚI AMERICANI, REȚINUȚI ÎN RUSIA // VIDEO

17 Octombrie 2019 14:24 310 0

Trei diplomaţi americani au fost reţinuţi în Rusia, informează BBC. Potrivit jurnaliștilor britanici, autorităţile ruse au transmis că cei trei au afirmat că intenţionau să ajungă la Arhangelsk, oraş aflat la aproximativ 30 de kilometri de Severodvinsk, oraşul din apropierea unui poligon militar unde în luna august s-a produs un accident atomic, aparent în cursul testării unei rachete cu propulsie nucleară.

Conform unei surse anonime, citate de agenţiile ruse de presă, după verificarea documentelor cei trei au fost eliberaţi. Ar fi vorba de trei ataşaţi, între care doi militari ai Ambasadei americane în Rusia.

Severodvinsk, oraş cu 180.000 de locuitori în care se poate intra doar cu o permisiune specială, găzduieşte şantiere navale unde au fost construite cele mai multe dintre submarinele sovietice.

Cinci specialişti ai Agenţiei nucleare ruse Rosatom şi-au pierdut viaţa în accidentul care ar putea avea legătură, conform unor experţi, cu testele rachetei de croazieră „Burevestnik”, una din noile arme „invincibile” lăudate de preşedintele Vladimir Putin.

Autorităţile ruse au negat la început orice fel de contaminare radioactivă, pentru a recunoaşte câteva zile mai târziu o scurtă creştere a radioactivităţii în regiune.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte