PERCHEZIȚII MASIVE LA ALEXEI NAVALINÎI // VIDEO

15 Octombrie 2019 21:04 314 0

Sediile principalului opozant al regimului de la Kremlin, Alexei Navalinîi, au fost luate cu asalt de mascați. Aceștia au descins în 15 orașe din Federația Rusă, percheziționând voluntarii și simpatizanții liderului Partidului rus „Viitorul”. Căutările s-au desfășurat pe marginea unui pretins dosar al spălării banilor, care ar viza ONG-ul condus de Navalinîi. Se întâmplă în contextul în care organizația anticorupție a anchetat mai multe fărădelegi și stilul de viață luxos al elitelor rusești. Descinderi similare au avut loc și în luna septembrie, iar conturile fondului au fost blocate încă din august.

Simpatizanții lui Alexei Navalinîi au calificat acțiunile drept persecuții și au anunțat pe rețelele de socializare că mai mulți colegi de-ai lor au fost reținuți. Mai mult, aceștia spun că familiile membrilor formațiunii s-au pomenit cu audieri la domiciliu, în timp ce alții au fost siliți să nu scoată un cuvânt despre percheizițiile desfășurate.

Săptămâna trecută, ministerului Justiției din Rusia a declarat Fondul împotriva luptei cu corupția drept un agent extern, întrucât acesta ar fi primit peste 140 de mii de ruble din Spania și SUA. La rândul său, reprezentanții Fondului au negat acuzațiile, precizând că nu au primit niciodată finanțări din afara Rusiei.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte