LEGĂTURI SUSPECTE ÎNTRE AGENȚII RUȘI // VIDEO

15 Octombrie 2019 20:50 392 0

Agentul rus, Anatoli Cepiga, care, potrivit anchetatorilor britanici, a fost implicat în atacul chimic de la Salisbury, a participat la nunta fiicei generalului GRU, Andrei Averianov, comandantul unității militare 29155, despre care publicația The New York Times, a scris că este responsabila de „destabilizarea Europei”.

Mai multe fotografii care demonstrează acest lucru au fost publicate de Radio Liberty și echipa de investigații Bellingcat. În imagini, Anatoli Cepiga este însoțit de soția și cei doi copii.

Evenimentul a avut loc cu șase luni înainte ca Serghei si Iulia Skripal să fie otrăviți cu substanța neuroparalitică Noviciok, în orasul englez Salisbury.

Cepiga a ajuns în Marea Britanie cu un pașaport eliberat pe numele lui Ruslan Boshirov.

Marea Britanie îi consideră pe Alexandr Petrov și Ruslan Boshirov ca otrăvitori ai famiiei Skripal.

Într-un interviu pentru Russia Today, Bosirov și Petrov au declarat că nu au nicio legătură cu tentativa de asasinare a acestora și că au vizitat Salisbury pentru a vedea celebra ”Catedrală”.

Între timp, jurnaliștii au aflat că sub numele de Boshirov și Petrov se ascund angajații Direcției principale a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, eroii Rusiei, Anatoli Cepiga și Alexander Mișkin.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte