VIOLENȚE ȘI HAOS PE STRĂZILE DIN BARCELONA // VIDEO

15 Octombrie 2019 16:22 351 0 Ultima modificare 15 Octombrie 2019 16:28

Proteste violente au izbucnit la Barcelona. Sute de studenţi şi funcţionari furioși au manifestat în diferite zone ale orașului și au blocat străzile din apropierea sediilor unor instituţii guvernamentale. Totul după ce au aflat că nouă dintre liderii lor au fost condamnați la ani grei de închisoare, pentru tentativa de a declara independenţa provinciei Catalonia, în 2017. Fostul vicepremier al executivului catalan, Oriol Junqueras, care a fost condamnat la 13 ani de închisoare, a declarat că un nou referendum privind independenţa regiunii este inevitabil.

Stații de metrou, gări, străzi și șosele au fost ocupate de demonstranți. Manifestațiile au continuat la aeroportul El Prat, unde cel puțin 108 curse aeriene au fost anulate. Protestatarii au aruncat cu sticle şi alte obiecte în polițiști. Cel puţin 78 de persoane au fost rănite, potrivit ziarului El Pais.

Şi traficul feroviar a fost afectat, 50 de curse fiind anulate. În urma incidentelor violente, Ministerul Afacerilor Externe de la București a lansat o atenționare de călătorie pentru Barcelona. Românii sunt avertizați că pot să apară perturbări ale circulației aeriene, rutiere și feroviare și sunt sfătuiți să se informeze înainte de a călători în zonă.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte