45 DE VIEȚI LUATE DE TAIFUN // VIDEO

14 Octombrie 2019 16:24 325 0 Ultima modificare 14 Octombrie 2019 16:45

Cel puțin 45 de oameni au murit, iar 15 sunt dați dispăruți în urma taifunului Hagibis care a măturat Japonia, weekendul trecut. Case dărâmate, străzi inundate, râuri ieșite din matcă, diguri rupte și multe alte pagube uriașe - asta a lăsat în urmă furtuna extremă.

Stihia a afectat opt regiuni din Japonia: a adus precipitații abundente și vânt puternic, care a bătut în rafale de până la 225 de kilometri pe oră. În unele zone, nivelul apei a trecut de un metru, cel mai mare care a fost înregistrat vreodată în Japonia timp de 48 de ore.

De asemenea, aproximativ 92 de mii de case au rămas temporar fără curent electric. Peste 7 milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele, iar 50 de mii au fost cazați în adăposturi.

Peste 110 mii de oameni participă la operațiunile de căutare a eventualilor supraviețuitori: polițiști, pompieri, salvamari și militari.

Potrivit autorităților nipone, taifunul Hagibis este printre cele mai puternice furtuni care s-a format în Japonia în ultimii ani. În prezent, stihia a slăbit din intensitate.

Luna trecută, Japonia a fost măturată de taifunul Faxai, care a avariat 30 de mii de case.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte