PROTEST FAȚĂ DE INTERGRAREA CU RUSIA // VIDEO

07 Octombrie 2019 18:19 307 0

Câteva zeci de manifestanți au protestat, în capitala Belarusului, față de așa numitul proiect de integrare cu Rusia. Organizatorul mitingului, liderului unui partid neînregistrat oficial, cere eliminarea de la putere a președintelui Alexandr Lukașenko.

Nicolai Tatkevici a chemat poporul la mobilizare, susținând că țara este în pericol de a fi vândută.

Anterior, în presă au apărut informații precum că autoritățile din Rusia și Belarus au căzut de acord, la începutul lui septembrie, asupra unui program care ar integra din punct de vedere economic, cele două state. Proiectul prevede unirea parțială a celor două sisteme economice, începând cu ianuarie 2021, crearea unor coduri Fiscale și Civile comune, formarea unui singur regim de comerț extern, dar și coordonarea centralizată a domeniului energetic.

Autoritățile ruse au început să discute despre necesitatea aprofundării relațiilor de integrare a celor două țări anul trecut. Cu toate acestea, un document în acest sens nu a fost publicat, fapt care a provocat numeroase speculații în mass-media, inclusiv despre unirea Belarusului și a Rusiei într-un singur stat. Alexandr Lukașenko a afirmat că acest lucru nu este posibil, însă nu a negat existența unor discuții la acest subiect.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte