PROTEST DE AMPLOARE LA KIEV // VIDEO

07 Octombrie 2019 15:55 306 0

Câteva mii de persoane au protestat la Kiev faţă de înţelegerea preşedintelui ucrainean Vladimir Zelenski cu Moscova, prin care ar putea garanta autonomie teritoriilor din est, controlate de separatiştii pro-ruşi. Manifestanții s-au adunat în Piaţa Independenţei și au cerut renunțarea la implementarea așa-numitei "formule Steinmeier". Reprezentanţii mass-media au scris că la miting s-au adunat până la 10.000 de persoane, însă Poliţia din Kiev a anunţat că numărul participanţilor a fost de circa 3.000.

Printre manifestanți a fost surprins și fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko. Acesta a trecut prin momente jenante atunci când a vrut să urce într-un taxi, însă șoferul a refuzat să îl ducă.

Anterior, reprezentanţii Ucrainei şi Rusiei au ajuns la o înţelegere privind alegerile din regiunea Donbass şi legislaţia privind statutul său special. Zelenski a informat în urmă cu o săptămână că va discuta cu Rusia, Germania şi Franţa despre un acord de pace pentru regiunea Donbass. Acesta a declarat că orice alegeri din estul separatist al țării vor fi ţinute doar după retragerea tuturor trupelor ruseşti, a căror prezență, însă, Moscova nu le recunoaște. Cu toate acestea, mulţi ucraineni au considerat înţelegerea ca fiind o încălcare a promisiunilor făcute de Zelenski în timpul campaniei electorale. Cel puţin 13.000 de persoane au murit în conflictul din estul Ucrainei începând cu aprilie 2014.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte