PRESIUNI ASUPRA PROCURORILOR UCRAINENI?

03 Octombrie 2019 16:51 287 0

Acesta susșine că procurorul general de la Kiev i-ar fi spus avocatului președintelui american Donald Trump, că ancheta împotriva lui Hunter Biden a fost închisă "din cauza fricii faţă de SUA".

Mai mult, acesta mai spune că ambasadorul Statelor Unite i-ar fi transmis lui Șokin că la investigaţia respectivă trebuie să se lucrezeFostul procuror general ucrainean, Viktor Şokin, sugerează că asupra sa au fost făcute mai multe presiuni pentru a nu derula ancheta împotriva companiei de gaze Burisma, din al cărui consiliu de administraţie făcea parte fiul vicepreședintelui american Joe Biden. cu mănuși. Afirmația diplomatului a fost interpretată de ultimul ca fiind un semnal că investigațiile ar trebui să fie stopate.

Fostul procuror general insinuează că, din această cauză, americanii ar fi întârziat și asistența pentru Ucraina, scrie Fox News.

Presa ucraineană scrie că, în ianuarie 2018, Biden i-ar fi cerut președintelui de atunci al Ucrainei, Petro Poroşenko, demiterea fostului procuror general Viktor Şokin. Informațiile, însă, au fost negate de fostul șef al statului.

Scandalul de pe scena politică a pornit după ce democrații americani l-au acuzat pe Donald Trump că i-ar fi cerut președintelui ucrainean Vladimir Zelenski relansarea anchetei pe numele fiului principalului său rival Joe Biden. Anterior, Zelenski a negat că ar fi supus presiunilor din partea președintelui american.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte