Kremlinul condiţionează o eventuală întâlnire Putin-Zelenski de începerea discuţiilor directe între Kiev şi rebelii separatişti

02 Iulie 2019 13:10 222 0

 Kremlinul a legat posibilitatea unei întâlniri între preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski de începerea negocierilor directe între Kiev şi rebelii separatişti proruşi din Donbas, informează agenţia de presă ucraineană Unian, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

''În relaţiile internaţionale, nimic nu este imposibil. Ştiţi că preşedintele Putin manifestă pragmatism în abordarea sa faţă de relaţiile internaţionale, în special într-un dosar atât de important precum relaţiile noastre cu Ucraina'', a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre o posibilă întrevedere între preşedinţii rus şi ucrainean.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a afirmat că o întâlnire a preşedinţilor Ucrainei şi Federaţiei Ruse este necesară pentru a obţine un rezultat concret, insistând în acelaşi timp asupra contactelor directe ale autorităţilor ucrainene cu liderii separatiştilor din Donbas, potrivit Ukrinform.

''Există încă o mulţime de probleme pe ordinea de zi pentru a înţelege pe deplin abordările omologilor ucraineni în rezolvarea celor mai presante aspecte, inclusiv punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk şi intrarea în contact direct cu reprezentanţii autoproclamatelor republici'' Doneţk şi Lugansk, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Conform Ukrinform, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la conferinţa de presă comună cu şeful statului francez Emmanuel Macron, în cursul vizitei sale la Paris în 17 iunie, că Ucraina nu va angaja un dialog cu separatiştii din Donbas, dar este dispusă să facă paşi decisivi pentru a pune capăt războiului din estul ţării. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte