Summitul UE: Negocierile pentru conducerea principalelor instituţii europene, reluate/ Premierul ceh: Timmermans este "absolut inacceptabil" pentru preşedinţia Comisiei Europene

02 Iulie 2019 11:48 251 0

Negocierile dintre liderii Uniunii Europene pentru desemnarea conducătorilor principalelor instituţii europene au fost reluat marţi. 

Premierul ceh Andrej Babis a declarat marţi că socialistul Frans Timmermans este "absolut inacceptabil" pentru funcţia de preşedinte al Comsiei Europene, relatează site-ul agenţiei Reuters.
 
"Am declarat anterior că nu îl vrem pe Timmermans în funcţia de preşedinte al Comsiei Europene din mai multe motive. Este inacceptabil pentru noi şi ar fi o catastrofă", a declarat Babis înainte de summitul liderilor UE pe tema desemnării noilor şefi ai principalelor structuri de conducere.
 
 Advertisement

Babis a vorbit în favoarea mai multor reprezentanţi din partea Partidului Popular European (PPE), cât şi a comisarului european Margrethe Vestager.

 

Acesta a adăugat că politicianul slovac Maros Sefcovic, actual vicepreşedinte al Comisiei Europene, ar putea îndeplini rolul de Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Liderii europeni trebuie să desemneze şefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană şi un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate.

 

 

 

 

sursa: mediafax.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte