A început procesul politicianului din Venezuela, acuzat de o tentativă de asasinare asupra preşedintelui Nicolas Maduro

02 Iulie 2019 11:36 177 0

O instanţă de la Caracas a decis începerea procesului în cazul unui politician din opoziţie, acuzat că ar fi încercat să îl asasineze pe preşedintele ţării, Nicolas Maduro, folosind o dronă cu explozibili, informează France 24. 

Parlamentarul Juan Requesens riscă o pedeapsă de 30 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat pentru tentativa eşuată de asasinare a lui Maduro de pe 4 august 2018. Atunci, în timpul unui eveniment public la care Maduro ţinea un discurs, două drone cu explozibili au zburat către acesta, provocând panică printre militarii şi civilii prezenţi la eveniment. Dronele au explodat, însă Maduro nu a fost rănit.

„Acuzaţiile împotriva lui Juan Requesens au fost acceptate în întregime şi, în consecinţă, procesul urmează să înceapă”, a declarat avocatul Joel Garcia.

 

Aflat în închisoare de pe 7 august 2018, Requesens are pe numele său două acuzaţii de tentativă de omor, dar şi alte cinci acuzaţii: posesie de arme, terorism, trădare, conspiraţie pentru a comite o crimă şi incitare la revoltă, a mai informat avocatul. Acesta a mai informat şi că Requenses a susţinut că este nevinovat în timpul audierilor.

 

 

 

 

 

sursa: mediafax.ro

 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte