Acuzaţii de minciună la adresa lui Boris Johnson: Apărarea denunţă o motivaţie politică

07 Iunie 2019 15:33 111 0

Avocaţii fostului ministru de externe britanic Boris Johnson au denunţat vineri, în faţa Înaltei Curţi din Londra, drept ''motivate politic'' acuzaţiile conform cărora clientul lor a minţit în timpul campaniei pentru referendumul privind Brexitul, transmite AFP.

Absent de la audiere, Boris Johnson a introdus un recurs pentru a împiedica urmărirea sa în justiţie, după ce un judecător de la tribunalul londonez din Westminster a decis, săptămâna trecută, să îl citeze în cadrul acestor acuzaţii privind fapte grave comise în timpul mandatului său de primar al Londrei.

Data acestei convocări nu a fost deocamdată comunicată.

Favorit la succesiunea premierului Theresa May, Johnson este acuzat că a minţit cu bună ştiinţă, când era primar al Londrei, atunci când a afirmat că Regatul Unit contribuie în fiecare săptămână cu 350 de milioane de lire sterline (400 milioane de euro) la bugetul Uniunii Europene.

Potrivit datelor Comisiei Europene, contribuţia netă săptămânală a Regatului Unit s-a ridicat la 135 de milioane de lire sterline (154 de milioane de euro) în perioada 2010-2014.

''Singura concluzie raţională care ar fi trebuit să fie luată (de judecător) este că aceste acuzaţii sunt motivate politic şi deci jignitoare'', a pledat vineri avocatul Adrian Darbishire.

''Democraţia presupune un leadership responsabil şi onest din partea persoanelor ce ocupă funcţii publice'', a spus Lewis Power, avocatul reclamantului, omul de afaceri Marcus Ball.

 

 

 

 

 

 

sursa: agerpres.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte