Noi detalii despre incendiul de la Catedrala Notre-Dame. Anchetatorii presupun că focul ar fi pornit de la jumătatea acoperişului

20 Aprilie 2019 17:40 301 0 Ultima modificare 20 Aprilie 2019 17:43

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a început de la jumătatea acoperişului, arată mai multe surse din poliţie citate de CNN.

Vestea vine după ce poliţia a vizionat mai multe videoclipuri şi fotografii făcute de oamenii aflaţi în zona catedralei când incendiul a pornit.

O sursă din poliţie a mai declarat că procurorii se concentrează acum pe două probleme principale: funcţionarea sistemului de stingere instalat în catedrală şi modul în care lifturile instalate de muncitori au fost construite.

Doi paznici de la catedrală susţin că au văzut flăcările pentru prima dată când acestea erau destul de mari, ceea ce indică că senzorii de incendiu nu funcţionau cum trebuie. Prima alarmă a sunat la ora 18:15, atunci, paznicii s-au dus să verifice dacă există vreun incendiu, dar n-au văzut nimic. Când cea de-a doua alarmă a sunat, la 18:43, alţi doi paznici s-au dus să verifice în alt loc al catedralei şi au văzut flăcările.

Sursa: Mediafax.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte