Preşedintele Coreei de Sud, pregătit pentru un nou summit cu Kim Jong Un. Criticile DURE aduse de Coreea de Nord

15 Aprilie 2019 14:41 90 0

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat luni că este pregătit pentru un al patrulea summit cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, pentru a ajuta la salvarea negocierilor nucleare dintre Coreea de Nord şi Statele Unite, relatează Associated Press. 

Comentariile lui Moon au venit după ce Kim a prezentat săptămâna trecută cea mai severă critică asupra rolului diplomatic al Coreei de Sud, acuzând Seulul că a acţionat ca un "mediator depăşit" şi cerându-i să se despartă de poziţia Washingtonului pentru a sprijini mai puternic poziţia Coreei de Nord.

Moon s-a întâlnit cu Kim de trei ori anul trecut şi a intermediat, de asemenea, negocierile nucleare dintre Coreea de Nord şi SUA ca urmare a tensiunilor create de testele nucleare şi de rachete din Nord şi schimbul de ameninţări de război ale lui Kim şi ale preşedintelui Donald Trump. 

"Oricând va fi pregătită Coreea de Nord, sperăm că Sudul şi Nordul vor putea sta împreună şi vor purta discuţii concrete şi practice cu privire la modalităţile de realizare a unui progres care depăşeşte ceea ce s-a realizat în cele două summit-uri dintre Coreea de Nord şi Statele Unite", a spus Moon în cadrul unei întâlniri cu consilieri de rang înalt.

 Moon s-a întâlnit cu Trump săptămâna trecută la Washington, unde au fost de acord cu privire la importanţa discuţiilor nucleare cu Coreea de Nord, dar nu a anunţat un plan specific pentru a relua negocierile care se află în aşteptare.
 
 
 
 
 
 
 
sursa: mediafax.ro
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte