Parlamentul britanic respinge Brexitul fără acord, cu doar 4 voturi diferență

14 Martie 2019 11:32 255 0 Ultima modificare 14 Martie 2019 11:33

Parlamentul britanic respinge Brexitul dur la o diferenţă de numai 4 voturi. 312 parlamentari au votat împotriva ieșirii Marii Britanii din UE fără un acord, la 29 martie, iar 308 au fost pentru. 

Amendamentul A, prezentat de Caroline Spelman şi susţinut de parlamentari din mai multe partide, ar exclude un Brexit fără acord, în orice circumstanţă, transmite digi.24ro.

Această hotărâre nu are caracter constrângător juridic - şi nu exclude o părăsire a Uniunii Europene de către Regatul Unit -, însă parlamentarii pot să se pronunţe, astfel, prin vot asupra unei amânări a Brexitului.

Parlamentarii britanici urmează să se pronunţe joi asupra unei eventuale amânări a Brexitului. În cazul în care ei vor hotârî o amânare - care este necesar să fie acceptată de UE -, regatul nu va ieşi din Uniune, aşa cum a plănuit până în prezent, la 29 martie.

Guvernul a depus propria moţiune cu privire la respingerea unui Brexit fără acord (”no deal”) la 29 martie - însă parlamentarii britanici au respins această posibilitate în orice circumstanţe.

Ei au respins, de asemenea, - cu 374 la 164 de voturi - o plecare a regatului din Uniune până la 22 mai, pentru ca să se poată „gestiona un (Brexit) fără acord”.

 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte